Najlepše plaže Italije

Najlepše plaže Italije

Bajkoviti pejzaži, mirno okruženje, pogled na mirno more i idealna klima, pronađite svoju oazu na nekoj od prelepih plaža Italije. Bilo da izaberete neko od bajkovitih ostrva poput Sardinije ili Sicilije ili romantični Kapri, sigurno nećete pogrešiti. Istražite ostrvo ili regiju koja vas zanima i pronađite svoju oazu mira gde se možete opustiti i uživati daleko od gužve i velikog broja ljudi, i videćete, sigurno ćete se i sledeće godine vratiti. Italija vas očekuje, a Travel House savetnici za individualna putovanja su za vas izdvojili najlepše plaže na kojima možete uživati. Kada se odlučite za destinaciju tu je naš planer/dnevnik putovanja da vam pomogne oko dobre organizacije pred put, a dok budete uživali na plaži možete u dnevnik zapisivati utiske i najlepše trenutke.
 
Uživanje za sve uzraste na Siciliji

Ukoliko rešite da se uputite na Siciliju, naš predlog je gradić Taormina u kojem se nalaze ubedljivo najlepše plaže na Siciliji koje nude uživanje za sve uzraste. Bilo da ste avanturističkog duha ili ste u potrazi za porodičnim mirnim odmorom, ovde ćete zadovoljiti sva čula, od sportova na vodi, do mirnih uvala, u ovom gradiću ćete naći sve.  S obzirom na to da je Taormina izgrađena na strmoj obali, do pojedinih plaža se može doći i žičarom što čitavom letovanju daje poseban avanturistički duh kao i priliku da bajkovite predele vidite i iz drugog ugla. Takođe, ukoliko poželite da vidite jedan od najaktivnijih vulkana u Evropi, Etnu, obradovaće vas informacija da je od ovog gradića udaljena na oko samo 45 minuta vožnje.

 1204_taorminasicilija_640x440.jpg

Za potpun ugođaj, predlažemo vam da odsednete u luksuznom hotelu Grand Hotel Atlantis Bay 5*, Taormina mare, koji je izgrađen na samoj litici uz more i sa čijih se terasa pruža prelepi pogled. U ovom hotelu svaka vaša želja može biti ispunjena, a udobnost i izvrsna usluga glavna je odlika ovog luksuznog hotela. Ukoliko od svog odmora želite opuštanje i mir uz čitanje omiljene knjige na plaži, Mazeo peščana plaža u Taormini, koja se nalazi između plaža Mazaro i Letojani je idealna za vas. Iako ne spada u najveće plaže na Siciliji, svakako važi za jednu od najlepših plaža u Taormini.

U gradiću Đardini Naksos se nalazi i jedan od najlepših zaliva na Siciliji sa kojeg se pruža prelepi pogled na Taorminu. Regija Rekanati obiluje zavučenim šljunkovitim plažama koje su malo zavučene i koje vam garantuju mir čak i jeku sezone kada su mnoge plaže pune.

Nekoliko kilometara udaljena od gradića Đardini Naksos nalazi se peskovita plaža San Marko koja se od drugih razlikuje po pesku savršeno bele boje. Ono što je karakteristično za ovu nekoliko kilometara dugu plažu je to što ovde postoji samo jedan restoran što ujedno znači da ovde buke i glasne muzike skoro da nema. Ukoliko planirate odmor sa porodicom, prošetajte do ranča koji se nalazi u blizini, iznajmite konja i uživajte u ovom jedinstvenom iskustvu zajedno sa svojim najmilijima.
 
Lepote Kosta Smeralde na Sardiniji

Kada se pomene Sardinija, prva asocijacija je Kosta Smeralda, severoistočni deo obale koji je prepun prirodnih uvala i zavučenih plaža u kojima možete pronaći mesto za opuštanje daleko od očiju drugih. Ovaj deo ovog magičnog ostrva poznat je po luksuznim hotelima zbog čega ne čudi informacija da ovde najviše letuju pripadnici holivudskog džet seta. Na plažama ovog magičnog ostrva je sve lako dostupno, od restorana, barova do internet punktova, na vama je samo da uživate u suncu i divnom moru.  Voda je toliko bistra da dok šetate u plićaku možete gledati sitne ribice koje kruže oko vaših stopala i koje hodanjem možete podići sa dna.

1099_italianbeachsm_640x440.jpg

Hotel Abi D’Oru 5*, koji se nalazi na samo 4 kilometra od Porto Rotonda, u neposrednoj blizini Kosta Smeralde, odličan je izbor ukoliko želite uzbudljiv odmor i da istovremeno budete u toku sa bitnim dešavanjima na ostrvu. Skoro svaka luksuzno opremljena soba u ovom hotelu gleda na plažu koja je udaljena na samo pet minuta hoda kroz mediteranski vrt. U ovom hotelu možete naći smeštaj i za vašeg kućnog ljubimca (uslov je da ne bude teži od 7 kg). Ljubimcima je dozvoljen boravak u sobama ali ne i u restoranima i barovima.

Jedna od popularnijih plaža u blizini Kosta Smeralde koju svakako treba da posetite je Phi Beach na kojoj je sezona kupanja otvorena 28.maja. Zahvaljujući ekskluzivnom restoranu koji je smešten na samoj plaži, ovde ćete imati priliku da probate najfinije italijanske specijalitete koje samo za vas priprema svetski priznati kuvar Đankarlo Moreli. Svako njegovo jelo je umetnost sama po sebi, kombinacija italijanske tradicije i jednostavnosti. Prepustite se čarima Sardinije, uživajte u autentičnoj italijanskoj hrani uz čašu vina dok posmatrate zalazak sunca na Phi plaži.

Pored ovog restorana, na istoj plaži vam je na raspolaganju i Chiri sur restoran koji je smešten na drvenoj platformi i koji je karakterističan po tome što se ovde služe isključivo morski plodovi.
 
Pronađite tajnovite uvale

Ukoliko od svog odmora zahtevate izvrsno gostoprimstvo, naša preporuka je Hotel La Bisaccia 4*, hotel visoke klase koji svojim gostima nudi kvalitetnu uslugu i miran odmor. Iz soba ovog hotela pruža se prelep pogled na Baja Sardiniju koja je bogata uvalama i zavučenim kamenitim plažama. Istražite ovu mirnu regiju i pronađite sopstvenu plažu kojoj ćete se svaki dan vraćati.

Jedna od najpoznatijih plaža Sardinije je Cala Luna u Orosei. Lepota ove plaže je upravo u njenom prilazu, do nje možete doći isključivo brodićem a o tome koliko je popularna govori podatak da su ovde snimane scene filma Swept Away u kojem je glumila Madona davne 2002. godine.

Plaža je idealna za sve ljubitelje sportova na vodi, podvodnog sveta i pogodna je za ronjenje u pećinama kojih ovde ima dosta.

Svakako jedna od ubedljivo najlepših je Pink plaža (Pink beach) a naziv ove plaže potiče od magičnog pink peska kojeg su "obojili“ pink korali. Ovoj plaži se samo možete diviti sa brodića jer je boravak ovde nažalost zabranjen. Mnogi posetioci ove plaže, godinama unazad, odnosili su magično roze pesak. Svako je želeo da ga ponese kući kao suvenir što je dosta uticalo na sam izgled plaže. Nedavno su čak uvedene bile kazne za one kojima na aerodromu u prtljagu nađu bočice ili tegle u kojima se nalazi pink pesak.

Naslovna fotografija: Zorica Surla

putovanja italija