Planinarska tura za početnike - Lazarev kanjon

Planinarska tura za početnike - Lazarev kanjon

Ako ove jeseni želite da napravite izlet i obiđete komad Srbije koji do sada niste, evo predloga: obilazak Lazareve pećine i Lazarevog kanjona.

Ovo je tura za koju treba da odvojite jedan ceo dan. Do Lazareve pećine se lako stiže kolima, a onda pešaka do Lazarevog kanjona. Ovo je planinarska staza idealna za početnike...

2.jpg

Lazareva pećina pripada grupi Zlotskih pećina i smeštena je u mestu Zlot, nedaleko od Bora. Ovo je najduža pećina u Srbiji, koja još uvek nije otkrivena do kraja. Oko 600 m pećine je dostupno za obilazak turista.

Nakon posete pećini vreme je da stavite rančeve na leđa i pripremite se za pešačenje dugačko 14km u oba smera. Staza vodi kroz šumu, preko livada,... sa težim i blažim usponima. Vaš trud će biti nagrađen fenomenalnim pogledom na Lazarev kanjon, na čijoj ivici možete napraviti pauzu za ručak. Šta god da ste poneli od hrane u rancu, slatko ćete pojesti.

3.jpg

Ručak sa pogledom, fotkanje i onda nazad. Verujemo da ćete biti puni utisaka i već razmišljati gde bi mogli sledećeg vikenda. Ideju za sledeću turu vam može dati trekking-serbia.

Za sve vas koji želite da planinarite spremili smo listu stvari koje treba da ponesete sa sobom. Možete je preuzeti u našoj sekciji PREUZMI BESPLATNO. Takođe, naš planer/dnevnik putovanja može vam biti od velike pomoći prilikom pripremanja za neku od planinarskih tura, a predah na nekom od vrhova možete da iskoristite za upisivanje utisaka u sekciju dnevnik. U njemu ima mesta i za najleše fotografije koje ste napravili!

5.jpg