Kako da za putovanje od nedelju dana ponesete samo ručni prtljag

Kako da za putovanje od nedelju dana ponesete samo ručni prtljag

Putovanja su vaša strast i osnovno što vas inspiriše i ujedno opušta? Međutim, skoro svaki put se suočavate sa istim problemom, uvek ponesete više prtljaga nego što vam je zaista potrebno?
U narednim redovima vam donosimo korisne savete kako da za putovanje od nedelju dana ponesete samo ručni prtljag. Pročitajte naše trikove za pakovanje uz koje će vam svaka sledeća priprema za putovanja biti upola lakša.

1. Omiljena kombinacija
Izaberite vašu omiljenu kombinaciju u kojoj se osećate najudobnije, neka to bude vaša jedinstvena travel uniforma koja će vam značajno uštedeti prostor u koferu. Da li će to biti vaše omiljene pantalone i majica ili neka druga kombinacija, isključivo zavisi od vas. Odaberite omiljeni komad garderobe u kojem se osećate prijatno i koji ćete moći da nosite u različitim kombinacijama. Ovakva organizacija će vam dosta toga olakšati jer ćete jedan deo svog prtljaga nositi van torbe u koju još dosta toga treba da stane. Pratite primere najuspešnijih ljudi današnjice. Osnivač Facebooka, Mark Cukerberg je glavni pobornik tzv uniforme. Naime, njegov ormar je pun identičnih majici i pantalona zbog čega uvek istu kombinaciju nosi na posao. Kako je objasnio: “ista kombinacija mu omogućava da na poslu bude više produktivan”. Tako i vi, umesto o garderobi, razmišljajte o destinaciji ka kojoj ste se uputili.

2. Isplanirajte do detalja svoje putovanje
Ukoliko se pitate zašto plan putovanja zavisi od toga šta ćete spakovati, odgovor je veoma jednostavan. Napravite plan pakovanja u skladu sa aktivnostima koje vas očekuju: koliko dana ćete provesti na destinaciji, koja temperatura vas očekuje, da li ćete prisustvovati koktel večerima ili žurkama na plaži, planirajte kako bi vam kofer bio lakši. Na ovaj način ćete pre putovanja znati da li vam je potrebna haljina/sako za specijalne prilike i slično. Ovo su ujedno samo neki od razloga zašto bi pre putovanja trebalo da se posavetujete sa travel savetnicima.

plan puta minino planeri

3. Ušteda prostora
Trudite se da maksimalno iskoristite svu garderobu koju ste poneli. Gledajte da spakujete što više tunika, košulja, majica, koje možete kombinovati sa pantalonama koje nosite. Ponesite omiljenu haljinu, suknju, ali ne preterujte, ko zna, možda na putovanju dobijete inspiraciju da umesto suvenira kupite novi komad garderobe. Na ovaj način ćete uštedeti prostor u koferu a svaki dan ćete nositi nešto drugačije.

4. Neseseri i vrećice za pakovanje
Koristite što više malih nesesera i  vrećica za pakovanje, tako će vam prtljag biti organizovaniji i pregledniji. Sortirajte vrećice, tako ćete ujedno biti apsolutno sigurni da niste ništa zaboravili. S obzirom na to da se za putovanje pakujete u ručni prtljag u kojem vam nije dozvoljeno da unesete bilo šta od tečnosti (ovo važi za situacije kada putujete avionom) rešenje je da koristite mini šampone i kupke koje dobijate u svakom hotelu. Na ovaj način ćete napraviti više mesta za vašu omiljenu garderobu.

planer dnevnik putovanja za muskarce minino planeri

5. Ponesite jednu topliju stvar
Problemi sa pakovanjem su uvek manji leti, kada možete da spakujete dosta stvari a opet da imate dovoljno mesta. Međutim, šta raditi sa zimskim, koje zauzimaju mnogo više prostora? Rešenje je u jednoj toploj jakni ili kaputu koji ćete poneti sa sobom i tako izbeći gužvu u koferu. Ovo važi za neki prelazni period, ukoliko idete na zimovanje, sigurno će vam trebati mnogo više od ručnog prtljaga.

6. Kupite najveći ručni kofer
Iako zvuči nerealno jer su ručni prtljazi zaista mali, kupite prtljag koji će biti u skladu sa prosečnom dimenzijom koju razne avio kompanije propisuju. Posebno obratite pažnju na dubinu kofera koja će biti značajna kad krenete da se pakujete. Kupite torbu ili kofer koji će biti u skladu sa vašim potrebama i koji će vam omogućiti da spakujete sve navedeno.

7. Ograničite broj obuće
Poslednja stavka se najviše odnosi na pripadnice lepšeg pola koje vole da uz svaku kombinaciju imaju drugačiji par cipela. To uz ručni prtljag nažalost nije moguće, zbog čega preporučujemo da se ograničite na jedan par koji će vam poslužiti za izlaske. Drugi, udoban par neka bude deo vaše omiljene kombinacije.

planer dnevnik putovanja

Nadamo se da smo vam bar malo pomogli kada je pakovanje za jednonedeljni put u pitanju. Izaberite destinaciju i isprobajte nove veštine pakovanja, za više informacija, kontaktirajte sa nekim od naših eksperata za individualna putovanja, a za pravljenje setaljnog plana puta i kreiranje spiska stvari koje nosite na put koristite naš PLANER/DNEVNIK PUTOVANJA.