Top 5 destinacija za medeni mesec

Top 5 destinacija za medeni mesec

Svaka ljubavna priča je univerzum za sebe. Prilikom odabira idealne destinacije za ovu slatku priliku, na raspolaganju su vam najrazličitije mogućnosti, od avanturističkih putovanja do bezbrižnog uživanja u luksuznim hotelima. Evo 5 predloga naših prijatelja iz Travel House agencije, a kada se konačno odlučite možete plan za medeni mesec da upišete u naš planer za venčanje.

1. Maldivi - pristupačna cena za rajsko uživanje
Kao što ste verovatno i pretpostavili, na vrhu naše liste nalaze se Maldivi. Heštegom #Maldives je na Instagramu označeno skoro 2 miliona postova, a neki od budućih lako može da bude baš vaš. Sve što ste čuli, istina je - to zaista jeste raj na zemlji! Ukoliko se odlučite za all inclusive tip usluge, moćićete da po najpovoljnijim cenama uživate u rajskoj lepoti. Neverovatno čiste plaže nateraće vas da se prepustite sadašnjem trenutku i povezivanju sa prirodom (naravno i svojim izabranikom/izabranicom). Na raspolaganju su vam i ronjenje (bez brige, u ovim toplim vodama nema opasnih vrsta morskih pasa), deluks izleti na pusta ostrva ili podvodni (ribo)lov na tune, i to samo uz pomoć bambusovog štapa. Naravno, tu su i brojni spa tretmani posle kojih ćete se osećati potpuno rasterećeno.

Ovo je i jedna od osam svetskih destinacija na kojima možete da uživate u apsolutnom savršenstvu One & Only rizortova. Jedinstvena kategorija smeštaja - privatne vile sa bazenima iz ponude One & Only Reethi Rah 6* rizorta (Kaafu, Nord Male Atoll), najbolje govori o tome da je ovde sve podređeno vašem uživanju. U jednoj od 130 vila (beach villa na bazi noćenja sa doručkom po osobi dnevno od 1548 EUR) nenadmašnog sofisticiranog stila imaćete potpunu privatnost, dok će transfer luksuznom jahtom biti doživljaj za sebe. Od različitih ekskurzija, posebno preporučujemo Sunset Cruise na tradicionalnom dhoni čamcu.

2.  Sardinija – odmor za oči, dušu i telo
Ako pomislite da je strastveni Mediteran pravi izbor za ispisivanje prvih stranica vaše bračne antologije, apsolutno ste u pravu! Sardinija je kraljica prirodne lepote, a po prelepim peščanim plažama i smaragdnoj boji mora može da parira čak i Maldivima! Njena najrazvijenija turistička regija je nadaleko čuvena Costa Smeralda, koja još od 60-tih godina prošlog veka privlači pažnju svetskog džet seta.

Sardinija nudi veliki izbor luksuznog smeštaja, a za mlade bračne parove posebno je zanimljiv hotel Grand Hotel Poltu Quatu 4+* koji sa najlepše plaže Costa Smeralde pruža panoramski pogled na ostrvo La Madallena (noćenje sa doručkom po osobi dnevno od 173 EUR). Još ako ste i ljubitelj modernih kulinarskih serijala, posebno će vas oduševiti informacija da je šarmantni Gordon Remzi baš u ovom hotelu snimao jednu od epizoda svog čuvenog takmičenja za kuvare amatere.

3. Sejšeli - medeni mesec u znaku egzotike i specijalnih popusta
Činjenica da je kraljevski par (Vilijam i Kejt) svoj medeni mesec proveo upravo na ovoj destinaciji, dovoljno govori o njenoj ekskluzivnosti i privatnosti koju gostoljubivi meštani mogu da vam obezbede. Lokalni riblji specijaliteti nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a osveženje iz kokosovog oraha koji pokupite na plaži otvoriće vam novu dimenziju prijatnosti. Kako je sve podređeno vašem uživanju, veliki broj hotela na Sejšelima mladencima daje specijalne popuste koji često idu i do neverovatnih 100% za mladu! Fantastični Hilton Seychelles Labriz Resort & Spa 5* (noćenje u vili sa doručkom po osobi dnevno od 242 EUR, , honeymoon special: 50% popusta za mladu), nalazi se na jednom od najlepših ostrva ovog arhipelaga (ostrvo Silhouette).

Iz našeg bogatog iskustva, proistekla je jedinstvena opcija koju imamo u ponudi: "island hopping" paket koji omogućava transfer i boravak na nekoliko ostrva ovog prelepog arhipelaga (Praslin, La Digue, Mahe, Silhouette, Sainte Anne), i to u kombinaciji koju sami odaberete. Verujemo da će posle ovakvog zajedničkog iskustva vaša ljubav biti dugovečna, baš kao i posebna vrsta džinovskih kornjača koje ovde žive i do 200 godina.

4. Bali – najromantičniji zalazak sunca
Po lokalnoj legendi, ovo indonežansko ostrvo su stvorili sami bogovi, a mi smo sigurni da će rajske plaže, mistični hramovi, ukusna i egzotična hrana biti dostojni vašeg božanskog užitka. Ostrvo ćete najbolje istražiti ukoliko angažujte privatnog vozača, jer ćete tako najopuštenije uživati u razgledanju pirinčanih polja, seoskih kuća i plaža sa tamnim peskom, i na kraju lako stići do željene destinacije.

Zaljubljenim parovima apsolutno preporučujemo posetu hramu Tanah Lot, odakle se po verovanju Balinežana vidi najlepši zalazak sunca na celom svetu. Za savršen boravak preporučujemo Grand Nikko Bali 5* (Nusa Dua), smešten u oazi rajskih vrtova – lični batler će vas razmaziti u “one bedroom” vili sa bazenom (noćenje sa doručkom po osobi dnevno od 73 EUR). Uz voće i cveće, mladenci na poklon dobijaju i 25 % popusta na masaže u spa centru.

Naša posebna preporuka su privatni časovi kuvanja za parove, koji podrazumevaju i posetu lokalnoj pijaci, instrukcije master kuvara i ručavanje na obodu pirinčanih terasa.

5. Dubai – uzdignite vašu ljubav na najveće visine
Zašto ne biste novi (bračni) život započeli u epicentru modernog luksuza? Ako baš i niste sigurni da li je Dubai pravo mesto za vaš medeni mesec, potrudićemo se da vam odagnamo sve sumnje. Ova blještava metropola predstavlja jednu od najuzbudljivijih destinacija na svetu, pa su prvi dani bračnog života odličan povod da je posetite. Iz bogate ponude najluksuznijih hotela izdvajamo Al Maha, A Luxury Collection Desert Resort & Spa 6* u kom možete boraviti u “beduine suite”-u (pun pansion po osobi dnevno od 410 EUR). Poklon šampanjac se podrazumeva, a za boravak duži od 4 noćenja dobijate i gratis 60-minutni spa tretman. A ukoliko budete dovoljno hrabri da u zagrljaju voljene osobe iskustite Skydive Dubai tandem skok, ovo će zasigurno biti putovanje koje ćete pamtiti do kraja života.

Za sve dodatne savete u vezi sa organizacijom vašeg svadbenog putovanja, ceo tim Travel House eksperata vam stoji na raspolaganju. Kontaktirajte ih i isplanirajte medeni mesec na vreme! 

planer za ven?anje

Foto:Scott Webb